Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.01.2017.
12:24
Index.hr A
Oproštaj američkog predsednika Baraka Obame od nacije možda je i najveći promašaj njegove političke karijere, piše Džonatan Bernštajn za “Blumberg”.
Utorak 17.01.2017.21:56
Najveći i najznačajniji oproštajni predsednički govor ostaće Ajzenhauerov, u kome je upozorio na opasnost od pojave vojno-industrijskog kompleksa. Ispostavlja se da taj kompleks dan-danas najuticajniji deo najuticajnije države na svetu, što je direktno izazvalo njen razvoj u apsolutnu globalnu velesilu, ali i smrt i propast stotina miliona ljudi. Ajzenhauer je prvi koji je na to upozorio i to čini njegov govor nesumnjivo najbitnijim u istoriji oproštajnih govora predsednika SAD.
Utorak 17.01.2017.21:57
Koga bole briga šta misli najgori predsednik u istoriji amerike. Duplirao dug od svih prethodnih 43 predsednika, nije izlečio ekonomiju, a potrošio 3 triliona na sanaciju, infrastruktura se raspada, ljudi se ub-ijaju na ulici kao u medelinu ili meksičkim gradovima. za njegovo vreme glavni konkurent (Kina) je utrostručila GDP, a glavni svetski politički rival(rusija) ga je odučila u siriji i ukrajini. i još jednom da ponovim, koga bre briga šta on ima da kaže. Ako amerika preživi posle njega, da slavi.
Utorak 17.01.2017.21:58
To sto je pricao je prvo sto je djelimicno smio sam da sastavi i kaze..zato se i pogu-bio...pao je i na tom domacem radu pred svojim nastavnicima iz senke!
Utorak 17.01.2017.21:59
Čovek koji je na "lepe oči" dobio Nobela za mir, a u svoja dva mandata porušio nedemokratske države širom afričkog kontinenta. ali, ups, nije baš doneo demokratiju, ironično, Afroamerikanac, za čije vladavine se desila se-rija incidenata s ubistvima Afroamerikanaca od strane belih policajaca koji su izazvali velike nerede širom Amerike, čovek koji je odgovoran za nevidjeni izbeglički talas koji je uzdrmao celu Evropu. stvarno je jedan od najvećih predsednika SAD...
Utorak 17.01.2017.22:02
Da nije imao grandiozna obećanja,verovatno bi ostao zapamćen kao prosečni američki predsednik.Ovako može se reći da je najveće razočarenje u istoriji američkih predsednika.Interesantno da zapadni mediji veoma retko spominju Obamina predizborna obećanja.Zaboravili su na njihovo oduševljenje kada je Obama izabran na funkciju.Možda time prikrivaju i svoj poraz,a ne samo bivšeg predsednika?Ne razumem čemu sad briga za demokratiju?Ova agencija kao da se budi iz nekog sna i da je propustila zadnjih 15-ak godina?Odavno je SAD izgubila vrednosti,koje se temelje na demokratiji i ljudskim pravima.Čak je i Vrhovni sud pre dve godine proglasio da patriotski akt nije protiv ustava,iako je njime dozvoljeno i vršeno prisluškivanje građana od terorističkih napada.Još nisu shvatili da su izgubili pravo da se pozivaju na demokratiju i da je navodno brane od nekih mračnih sila.Najgore je kad pogledate,koji su ti američki političari,senatori koji se pozivaju na demokratiju i ljudska prava.Isti oni koji su uvek glasali za ukidanje istih,pod izgovorom navodne borbe protiv terorizma,oni kojima su Asangge i Snouden iz-dajnici,koji treba da su u zatvoru,isti oni koji se finansiraju novacem iz Saudi Arabije,koja je uz S.Koreju,najtotalitarniji režim na svetu,povezan sa mnogim fanatičko-islamističkim grupama.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)